Proizvodi
0
Vaša korpa je prazna.

Pumpe za bazene

Prilikom odabira pumpe za bazen, potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora:

  1. Veličina bazena: Pumpa mora biti dovoljno snažna da se voda u bazenu može potpuno cirkulisati i filtrirati.
  2. Tip bazena: Različiti tipovi bazena mogu zahtevati različite vrste pumpi. Na primer, veliki bazeni obično zahtevaju pumpe sa peskom, dok manji bazeni mogu koristiti pumpe sa filterom od mikrovlakana.
  3. Potrošnja energije: Potrebno je obratiti pažnju na potrošnju energije pumpe kako bi se izbegle visoke troškove u pogledu računa za struju.
  4. Tip filtera: Važno je uzeti u obzir tip filtera koji se koristi sa pumpom. Filteri se mogu menjati u zavisnosti od vrste i veličine nečistoća u vodi.

U zavisnosti od ovih faktora, mogu se odabrati različite vrste pumpi za bazene. Preporučljivo je obratiti se stručnjaku za bazene kako bi se dobila preporuka koja bi najbolje odgovarala vašim potrebama.

Pumpa za bazene ima zadatak da cirkuliše vodu kroz bazen i da je filtrira kako bi se uklonile nečistoće i održala higijena vode. Ona usisava vodu iz bazena i prolazi kroz filter, koji zadržava sitne nečistoće i bakterije. Čista voda se zatim vraća u bazen, čime se održava kvalitet i bezbednost vode. Bez pumpe, voda u bazenu bi ostala nepokretna i postala bi leglo bakterija i algi, što bi učinilo kupanje u njoj nezdravim i nebezbednim.

Pumpe za bazene su neophodne da bi se održavala čistoća vode. Za Intex i Bestway bazene se preporučuju pumpe sa peskom ili mikrofiber filterom.
Pescana pumpa je jedna od opcija za filtriranje vode u bazenu. Ona radi tako što vodu usisava kroz cev, a zatim je šalje kroz pesak koji zadržava nečistoće. Ova vrsta pumpe se često koristi u većim bazenima, jer je efikasna u filtriranju velikih količina vode.
Pumpa sa mikrofiber filterom, sa druge strane, koristi finu mrežu od mikrovlakana da bi zadržala sitne nečistoće poput prljavštine, trave i lišća. Ova vrsta pumpe je pogodna za manje bazene, jer nije tako snažna kao pescana pumpa.
Bilo da se odlučite za pescanu pumpu ili pumpu sa mikrofiber filterom, važno je da redovno održavate pumpu i menjate filter kako bi voda u vašem bazenu ostala čista i bezbedna za plivanje.

Na našoj veb stranici alatmania.rs možete kupiti najrasprostranjenije pumpe za bazene po povoljnoj ceni.

 

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.