Proizvodi
0
Vaša korpa je prazna.

Koju kosilicu da izaberem?

Koju kosilicu da izaberem? Ima ih tako mnogo!


S obzirom da kosilica za travu nije jeftina mašina i kupuje se tako da služi godinama, dok ste u procesu izbora odgovorite sebi na nekoliko važnih pitanja!

Koliku površinu treba kositi? U zavisnosti od veličine površine, preporučujemo sledeće:

Akumulatorske kosilice: 100-2000m²
Električne kosilice: 300-1000m²
Benzinske kosilice: 800-2000m²
Čeone kosilice: do 3000m²
Traktor kosilice: od 4000m²

Površine:

1 Katastarsko jutro: 5755m²
1 Hektar: 10000m²
1 Lanac: 7192m²
1 Fudbalsko igralište (prosečno): 5000m²

Sa kakvim pogonom izabrati kosilicu?
Vredi imati na umu da se ljudi sve manje opredeljuju za benzinske kosilice, dok električne i akumulatorske kosilice postaju sve zastupljenije. Treba naglasiti i to da su kod električnih i akumulatorskih kosilica troškovi rada i održavanja uglavnom niži, a bitan aspekt je i ekološka svest, jer je nivo emisija sve važniji kriterijum! Ukoliko ste odgovorili na ovo pitanje, pređimo na sledeće!

Koju širinu sečenja kosilice izabrati?
Imajte na umu da kosilice sa većom širinom košenja obično imaju veću težinu. Ovo ne treba da vas čudi, jer šire košenje zahteva duži nož, snažniji motor i robusnije kućište. Naravno, veća je i korpa jer su šire kosilice namenjene za veće površine. Možemo reći da su uže kosilice lakše i udobnije za upotrebu u manjim dvorištima. Njima se može lakše manevrisati, a ni češće pražnjenje korpe nije problem jer se koriste na maloj površini. Naravno, ako se radi o većoj površini za košenje, gde se mnogo hoda, veći kapacitet skupljača trave će olakšati posao – što znači da se mora izabrati robusnija i jača mašina! U ovom slučaju treba uzeti u obzir i druge aspekte, kao što su podešavanje visine sečenja, veličina točkova i da li kosilica ima funkciju samohoda.

Ove dodatne karakteristike mnogo pomažu prilikom košenja većih zelenih površina. Slobodno pregledajte specifikacije u tehničkom listu kosilice koje se tiču širine košenja, funkcije samohoda, kapaciteta skupljača trave, podešavanja visine košenja i još mnogo korisnih informacija.

Ukoliko treba da održavate veliku površinu i ne želite silom da gurate kosilicu, preporučujemo vam da izaberete samohodnu kosilicu.

U tabeli ispod možete saznati kakvu bateriju, kakvo kućište i eventualno dodatnu funkciju samohoda ili malčiranja ima određena akumulatorska kosilica.
 

Villager Fuse 18V

Autonomija sa punom baterijom 1,5 Ah

100 m²
Autonomija sa punom baterijom 2 Ah 150 m²
Autonomija sa punom baterijom 3 Ah 200 m²
Autonomija sa punom baterijom 4 Ah 300 m²

Villager Fuse 36V

Autonomija sa punom baterijom 1,5 Ah:  200 m²
Autonomija sa punom baterijom 2 Ah: 250 m²
Autonomija sa punom baterijom 3 Ah: 350 m²
Autonomija sa punom baterijom 4 Ah: 500 m²

 

Jedna važna stvar kada gledate parametre! Veličina travnate površine koja se može pokositi jednim punjenjem baterije nije jednaka veličini maksimalne površine košenja! Veličina površine koja se može pokositi jednim punjenjem zavisi od visine, vrste i vlažnosti trave. Naravno, održavanje sportskog terena sa debljim listovima trave zahteva više energije nego košenje suve trave sa tankim listovima – košenje prvih zahteva više punjenja baterije nego prilikom košenja druge navedene vrste.

Naša ponuda:

Aku kosilice 

Benzinske kosilice za travu

Električne kosilice za travu

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.