Proizvodi
0
Vaša korpa je prazna.

Makita "Brushless" linija

Motor bez četkica ima elektronski upravljani sistem umesto mehanički. U takvim motorima struja i obrtni moment, napon i brzina su direktno proporcionalni.
BL („Brushless“) motori imaju brojne prednosti u odnosu na motore sa četkicama, poput poboljšane efikasnosti i pouzdanosti,
smanjenog buka, dužeg veka trajanja, bez iskre na komutatoru i manje elektromagnetskih smetnji (EMI).

Makita čini jedan od vodećih brendova u BL tehnologiji. U proteklih 10 godina pokazale su da motori bez četkica su daleko efikasnije.

Jedan i po puta duže radno vreme

Motori bez četkice se po preciznoj tehnologiji izrade, što rezultira najmanje 1,5 puta većom efikasnošću od motora sa četkicama.
To u praksi znači da će potpuno napunjena 18V Li-ion baterija pokretati najmanje jedan i po puta više nego motor sa četkicama pod istim uslovima.

Makita brushless

LXT linija

Otkad je Makita uvela porodicu mašina bez četkica u raspon LXT, sve fabričke baterije su kompatibilne sa više od 100 ostalih alata u ovoj liniji proizvoda.
Program akumulatora Makita 18V je zaista jedinstven jer na tržištu nema mnogo mašina za ovu vrstu baterije.
Bilo da je reč o bušenju betona, zavrtanju, obradu metala ili drveta, čak i malim baštenskim radovima, sve je bežično.

Punjenje zahteva mnogo manje vremena zahvaljujući tehnologiji Li-ion akumulatora. Na primer za 18V 3,0Ah Li-ionsku bateriju potrebno je samo 22 minuta da se napuni, za 5,0Ah Li-ion bateriju 45 minuta.
Glavna prednost litijum-jonske baterije od 18 V jeste  snaga i težina. Ovo je najbolja profesionalna litijum-jonska baterija i jedna od najboljih na tržištu.
Razlika u težini između litijum-jonskih baterija i klasičnih Ni-MH ili Ni-Cd baterija je najupečatljivija zbog dva faktora: sastava materijala i tehničkih karakteristika. Dok koristite aku baštenski alata- Kvalitetna baterija štedi 400L benzina tokom životnog veka.

Makita inženjeri decenijama rade na stvaranju najmoćnijeg ručnog alata koji je lagan, jednostavan za rukovanje, dugotrajan i svestran.
Makita 18V baterije su dostupne u kapacitetima 3Ah, 4Ah i 5Ah i kompatibilne su sa više od 200 mašina.

DGA504  

DHR243

 
DDF481  
DJV182  
DJV181  

Makita aku alati

Manje trenja, veći obrtni moment

Kako nema trenja izazvanog ugljenom četkicom, motori mogu da isporuče znatno veći obrtni moment. Nedostatak ugljenih četkica drastično smanjuje učestalost neophodnog servisiranja.
BL motori se ne zahtevaju održavanje, što ostavlja više vremena za korisnika mašine.

Mi u Alat Maniji verujemo u Makita proizvodima. Pogledajte našu ponudu.
Posetite zvanični sajt: Makita.rs

Pročitajte više: Akumulatorski alati

Makita alati

AlatMania – Mi nudimo više!

Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa kako bi funkcionalnost društvenih mreža funkcionisala, kao i za analizu prometa na web-lokaciji. Pročitajte više na tasteru "Podešavanje".
Sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa na sajtu.